Bezoek aan Zwart & Revolutionair

Bezoek aan Zwart & Revolutionair

Op zondag 25 februari was er een nieuwe episode van DatDingVanOns. We waren op bezoek bij The Black Archives en expositie Zwart & Revolutionair. Mooi om te leren van een verborgen geschiedenis met in de hoofdrol 2 Surinaamse professionele revolutionairs Otto en Hermina Huiswoud.

Heel bijzonder om te zien en horen hoe 2 mensen zich inzetten voor de positie van de gekleurde medemens in die tijd. Hun reis naar de US , hun rol in het communisme! en hun geloof dat hier de oplossing lag. Hun werk voor de de zwarte mensenrechtenbeweging in US ?. Tevens kregen we een uitleg over de The Black Archives. Deze bibliotheek met schrijvers van Afrikaanse diaspora laat heel goed zien dat er heel veel schrijvers, wetenschappers, activisten en creatieven waren die zich organiseerden en inzetten voor hun medemens. Heel indrukwekkend maar vooral leerzaam.

Damn, de geschiedenis blijft zich herhalen. Expositie is verlengd, ga het aub zien peeps. Dank Jessy de Abreu & Mitchell Esajas voor het kennisdelen !Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin