De grote Suriname tentoonstelling

De grote Suriname tentoonstelling

Op 10 november 2019 kregen 40 belangstellenden via DDVO een exclusieve rondleiding van Paul Mosterd, adjunct-directeur van de Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage. Dit was in samenwerking met stichting Julius Leeft, want na de rondleiding bezochten wij de monoloog over Anton de Kom die prachtig werd vertolkt door Urmie Plein.

Een zeer boeiende voorstelling waarin het leven van Anton de Kom op bijzonder wijze werd neergezet

 

De grote Suriname tentoonstelling vertelde het verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis van Suriname bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag. Een geschiedenis die nauw verbonden is met Nederland, maar desondanks nauwelijks wordt benoemd in de Nederlandse boeken. Deze tentoonstelling deed daar recht aan.

Vooral de kleurige klederdracht van de verschillende bevolkingsgroepen was een streling voor het oog.Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin