DDvO borrel met kwartiermakers update

DDvO borrel met kwartiermakers update

  • 2 juni 2023 - 6 juni 2023
    6:00 pm - 9:00 pm

Dan laten we ons door John Leerdam en Peggy Brandon bijpraten over het Nationale Slavernijmuseum dat in 2028 in Amsterdam zijn deuren moet openen. Tijdens het gesprek zullen ze onder andere ingaan op hun reis naar de Caribische delen van het Koninkrijk en Suriname en de gesprekken die zij daar voerden met betrokkenen over wensen en ideeën voor het museum.
John en Peggy zijn naar voren geschoven als wegbereiders voor het Nationale Slavernijmuseum. John heeft al eens geuit dat hij het psychologische effect van de excuses van de Nederlandse regering heeft onderschat. Huilpartijen maakten ze mee en emotionele erupties. Voor het eerst voelden mensen dat ze vrijuit konden praten over de slavernij. Dat mochten ze nooit van het bestuur en van hun familie niet.

Hoe gaan we deze indrukken verwerken in wat moet worden tot een museum van ons allemaal?

De borrel is op vrijdag 2 juni vanaf 18:00 uur bij The Extra Mile in Amsterdam Zuidoost. De gelegenheid om gezellig met ons onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten.

De borrel is gratis voor leden van Dat Ding van Ons.  Als introducé betaal je €10 om de kosten te dekken.Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin