De Suriname Monologen: Anton de Kom

De Suriname Monologen: Anton de Kom

  • 10 november 2019
    7:00 pm - 9:30 pm

Op 10 november bezoeken wij met elkaar Anton de Kom, van De Suriname Monologen in De Nieuwe kerk van Amsterdam.  Je hebt vast al gehoord waar dit over gaat. Hierbij geven wij toch nog een kleine preview:

 

Hoe verloopt het leven van de enige dochter van een vader die in 1944, het laatste oorlogsjaar, wordt opgepakt? Het meisje is dan 13 jaar. Van haar moeder leert ze de kunst van eindeloos wachten op de terugkeer van haar papa. Na 15 jaar wordt hij gevonden in een massagraf in Sandbostel. Dan herleest de dochter het vers dat hij op 23 oktober 1940 voor haar schreef in haar poëziealbum. Ze herinnert zich dat ze er toen niets van begreep. Maar nu, ververst, is het de aanleiding voor een levenslange zoektocht naar de man die haar vader was. In gedachten gaat ze in gesprek met hem. Ze praat over haar eigen herinneringen die vervlochten zijn geraakt met herinneringen van anderen.

 

Wij worden op deze dag ontvangen door John Leerdam en de adjunct directeur van De Nieuwe Kerk, Paul Mosterd, om 19:00. Dit vindt plaats onder het genot van een drankje. Na De Suriname Monologen en het bekijken van de Grote Suriname Tentoonstelling is er de mogelijkheid om nog een drankje achteraf te doen. Het café (’t Nieuwe Kafe) sluit om 22:00.

 

Meld je aan door de kaarten voor dit event hier te bestellen want op is op!

19:00 inloop en toespraak

19:30 De Suriname Monologen, Anton de Kom

20:30 De Grote Suriname Tentoonstelling

21:30 Optioneel na-borrelen

Let op: Alleen toegang na registratie. De registratie sluit op woensdag 10 november.

locatie  

Locatie website:

Adres
Dam, Amsterdam, 1012 NL, NetherlandsVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin