Historische wandeling: Zwarte pioniers in Den Haag

Historische wandeling: Zwarte pioniers in Den Haag

  • 23 juni 2019
    10:00 am - 3:00 pm

Ook dit jaar heeft Dat Ding van Ons een bijzondere manier gevonden om een blik te werpen op onze rol in de geschiedenis van Nederland.

Dit keer doen we dat in Den Haag. De zetel van ons parlementaire bestel. Nadat we ons hebben verzameld bij hotel Indigo, worden we ontvangen in de balzaal van de Raad van State. Daar worden we bijgepraat over deze bijzondere lokatie en krijgen we een stukje van het paleis te zien.

Na het bezoek aan het paleis laten we ons tijdens een bijzondere wandeling door Valika Smeulders bijpraten over een interessant stuk over de geschiedenis van Den Haag. Uitgangspunt is de geschiedenis van Den Haag, de koloniale periode, het Koninkrijk, slavernij, en de eerste mensen met Afrikaanse roots die naar Den Haag kwamen in de 17e, 18e en 19e eeuw. Loopt u mee langs locaties die hun leven tekenden?

Uiteraard doen we dit alles niet zonder te zorgen voor de inwendige mens. Na de wandeling landen we voor de lunch bij café restaurant Schlemmer. Waar we alle gelegenheid hebben om verder bij te praten over wat we hebben gehoord en gezien.

Programma:

10:00 uur – Verzamelen bij Hotel Indigo

10:30 uur – Ontvangst bij de Raad van State

11:00 uur – Wandeling Zwarte pioniers in Den Haag

13:00 uur – Luch bij café restaurant Schlemmer

15:00 uur – Einde

 

De prijs is inclusief twee gangen lunch en dranken tijdens de lunch.

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie  

Adres
Noordeinde 33, Den Haag, 2514 GC, NetherlandsVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin